Een menu samenstellen


menu samenstellenWat ga je koken voor een grote groep?

Een menu samenstellen voor een grote groep vraagt een iets andere aanpak dan je gewend bent.

Je kookt waar je zelf zin in hebt, dat is het belangrijkste uitgangspunt.  Met spullen van het seizoen, vind ik, maar dat moet je uiteindelijk zelf uitmaken. Verder is het misschien handig om gerechten te kiezen die je al eens eerder hebt gemaakt. Tot zover wijkt het samenstellen van een menu voor een tafel vol eters niet af van een gewoon etentje.

Maar dan.

Alles wat je doet voor een gewoon etentje kan je niet eenvoudigweg toepassen op een maaltijd voor twaalf of twintig. Dan is je keuken ineens te klein en je tijd te kort. Haalbaarheid is dus cruciaal.

Verder wil je koken wat je gasten lekker vinden, en dat is voor veertien soms lastiger dan voor vier.

Door slim een menu samen te stellen lukt het je!

Lees meer over de basis van een goed menu en ontdek hoe je  lekker kookt voor iedereen.