Over deze site


Over deze site: motto

alter ego | over deze site, eentafelvol.nlEen tafel vol mensen vraagt om een tafel vol eten. Dat is mijn motto. Ik ben Carien en ik geloof niet dat ik ooit mensen heb uitgenodigd ‘op de koffie’ of ‘voor een borrel’. Altijd nodig ik mensen uit om te komen eten. (Die koffie en borrel volgen dan vanzelf wel.)

Dat komt omdat ik erg van lekker eten houd, en minstens even veel van lekker koken. En mensen die lekker zitten te eten zijn gewoon aardiger, vind ik. Zo zie ik ze het liefst.

Van lieverlee zijn er steeds meer mensen aan tafel gekomen, en voor maaltijden voor grote groepen draai ik mijn hand niet meer om. Nou ja …. Ik weet hoe ik het moet aanpakken. Gaandeweg heb ik geleerd wat werkt en wat niet, hoe je handig kunt plannen en vooruitwerken, wat de tips en trucs zijn om het ook in de keuken gezellig te hebben. En ik bouwde een repertoire op.

Ik vind het leuk om dit alles te delen –  daarvoor dient dus deze site. Als je van koken houdt maar een beetje opziet tegen het koken voor een grote groep, dan ben je hier aan het goede adres. Een maaltijd maken voor veel eters is niet moeilijk – wel anders. En leuk! En efficiënt bovendien, want je krijgt véél meer complimentjes. Enfin, veel plezier ermee.

 

Illustraties en bronnen

alteregoJan | Over deze site, eentafelvol.nlZoals ik van koken houd, houdt Jan van tekenen. Je ziet ‘m hiernaast aan het werk. Alle tekeningen op deze site zijn van Jan. Hij tekende ook mijn alter ego, hierboven.

De foto’s zijn van vaak van mijn hand. Als dat niet het geval is, vermeld ik de fotocredits.

Als ik een recept rechtstreeks en zonder wijzigingen overneem, verwijs ik naar de betreffende bron.

Verder kom je her en der op deze site verwijzingen tegen naar kookboeken, sites en blogs die mij als inspiratie dienden.